Vårdugnad

  • av

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.6″ da_is_popup=”off” da_exit_intent=”off” da_has_close=”on” da_alt_close=”off” da_dark_close=”off” da_not_modal=”on” da_is_singular=”off” da_with_loader=”off” da_has_shadow=”on” da_disable_devices=”off|off|off”][et_pb_row _builder_version=”4.4.6″][et_pb_column _builder_version=”4.4.6″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.4.6″ hover_enabled=”0″]

VÅRDUGNAD

Hei alle sammen.  Denne våren har vært og er fremdeles unik med tanke på Korona og utfordringene som følger i forhold til at verden må gå videre.

I den anledning blir årets vårdugnad noe endret i forhold til tidligere.  Det vil ikke bli avholdt en vanlig fellesdugnad med oppmøte på grendehuset denne våren, men det legges opp til at hver enkelt beboer sammen med sine nærmeste naboer gjennomfører «grendedugnader» for å holde området så bra som mulig.

Fokusområder:

– Feiing av stikkveiene (dersom hver beboer feier utenfor sin bolig, er det kjapt gjort, grusrester kan om det er fritt for søppel, legges i strøkassene)

– Feiing/raking/rydding av lekeplassene. Det er et par lekeparker som nylig er oppgradert som rett og slett ikke ser ut med tanke på rusk og rask som ligger på kunstgresset (eksemplel lekeplassen ved Jærnesheia 28,30,32,34 ) det koster så lite å holde det bra, når det først er oppgradert, så vi håper det kan holdes bra, ikke bare i forbindelse med dugnadene, men hele året. I tillegg ber vi hundeeiere om forståelse for at kunstgress i lekeparkene er tenkt for at barn skal ha en hygienisk og sikker plass å leke. Skal man lufte hunden, gjør man ikke det der barn skal leke (både med tanke på sikkerhet, men også det faktum at hunder har en tendens til å markere territorium, det passer seg ikke i en lekeplass.) Styret har fått konkrete klager på dette, og har også observert og gitt direkte beskjed et par ganger. Dette hører heldigvis unntaket til, 99% av hundeeierne i borettslaget har et kjempebra hundehold, så vidt styret kan forstå. Dette er med andre ord ikke nevnt for å fornærme dem som er flinke, men dem som ikke tar hensyn.

– Klipping av busker, hekker og annet + eventuell søppel som er på fellesområder. Det vil bli bestilt komprimatorbil til 09.06.2020  fra kl. 17:00.  Den vil kjøre rundt og ta med seg avfall ved punktene vist i kartet vedlagt  NB. Dette er ikke tenkt for avfall fra garasjer, loft og boder. Bilen tar IKKE med seg dette.  Det er viktig at hver grend stiller med 2-3 personer som kan lempe avfallet inn i komprimatorbilen, det gjør seg ikke av seg selv.

 

Det er mulig å få lånt enkelt utstyr som trillebår, spade, feiekost (Motorsag, men det kreves at den som låner er ansvarlig og kompetent til å bruke den, samt at den er ledig).

Det aller viktigste i år, er at alle følger smittervernsreglene satt av FHI, og at vi alle gjør litt for å holde nærmiljøet så fint som mulig.

 

Skulle det være noe dere lurer på, er dere velkomne til å kontakte Miljøansvarlig.

26.05.2020

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Stikkord: