Tilrettelegging for lading av El-biler

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.6″ da_is_popup=”off” da_exit_intent=”off” da_has_close=”on” da_alt_close=”off” da_dark_close=”off” da_not_modal=”on” da_is_singular=”off” da_with_loader=”off” da_has_shadow=”on” da_disable_devices=”off|off|off”][et_pb_row _builder_version=”4.4.6″][et_pb_column _builder_version=”4.4.6″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.4.6″ hover_enabled=”0″]

Tilrettelegging for lading av El-biler

Som nevnt i tidligere informasjonsskriv, er borettslaget pålagt ved lov å legge til rette for lading av El-biler/hybridbiler. I den anledning har styret innhentet informasjon og tilbud på etablering av ladestasjoner opptil 3 steder i borettslaget. (markert i bildet under her, med tenkt antall ladeposter pr. sted)

Da det er utrolig mange elementer som må dekkes og tas høyde for. Før en endelig beslutning tas, vil det bli invitert til fellesmøte med diskusjon og innspill fra beboere, så snart det praktisk lar seg gjøre.  Styret gjør oppmerksom på at det ikke dreier seg om det skal etableres ladestasjoner eller ikke, det er lovpålagt, så det vil komme.

Det dreier seg om antall plasser, hvordan håndtere det, hvem skal belastes, hvordan skal det belastes, type ladere, kan fossilbiler parkere ved ladepunktene, kan leverandør ta alle kostnadene mot at de har inntektene, Enova tilskudd, andre tilskudd mm.  Styret har allerede innhentet erfaringer fra andre borettslag, og er i dialog med andre aktører som har erfaring rundt potensiell problematikk som kan oppstå.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]