Nyhetsskriv November

  • av

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.6″ background_color=”#ffffff” custom_padding=”0px||0px|||”][et_pb_row _builder_version=”4.0.6″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.0.6″][et_pb_text _builder_version=”4.0.6″ text_orientation=”center”]

Kjære beboere!

I anledning at vinteren har meldt sin ankomst, er det på sin plass med litt viktig informasjon.

Last ned nyhetsskriv for november

Brannfare
Vinter er høysesong for levende lys. Styret vil be alle beboere om å være påpasselige med å slukke disse når man forlater rommet for lengre perioder, og i alle tilfelle slukke stearinlys når man forlater huset. 1. desember er offisiell batteribyttedag for røykvarslere, så styret ber alle benytte denne dagen til å påse at det er fungerende batteri i røykvarsleren, og eventuelt bytte dersom det er dårlig. I tillegg må brannslukkeren kontrolleres. Dette gjøres ved å påse at nåla på manometeret står på grønt, samt snu slukkeren opp ned, og legge øret inntil. Da skal du høre at pulveret renner ned. Nåla skal også stå på grønt etter at du har snudd apparatet.

Forhindre frostspreng i rør
Noe vi antar de fleste har kontroll på, men som det er verdt å minne om igjen, er viktigheten av å stenge den innvendige vanntilførselen til utekrana, mens selve krana ute står åpen. Dersom det oppstår frostspreng i rørene, vil dette være beboers ansvar, i henhold til borettslagets vedtekter.

Hengsler/låser
Styret ber alle om å gå over hengsler og låser i dører og vinduer både innvendig og utvendig og gi disse en dråpe olje for å sikre at disse fungerer. Selv matolje kan brukes, dersom man ikke har annet for hånden.

Snø
Det kommer med stor sannsynlighet til å falle mer snø her på heia i løpet av vinteren, og styret ber beboere vise forståelse for at ikke det lar seg gjøre å brøyte alle steder samtidig. Etter forrige års snøfall registrerte styret noen skader på murer etc. som følge av at disse ikke var merket med brøytestikker. Styret ber alle beboere være med og ta ansvar for at dette ikke skjer, ved å sette opp brøytestikker på utsatte steder. Brøytestikker kan fås utdelt ved å kontakte miljøansvarlig Tommy Hansen. Fint om du flytter bilen dersom du ser at den står i veien for brøyting.

Økonomi
Styret vurderer økonomien i borettslaget som bra, og det er ikke budsjettert med økning i husleie/felleskostnader for neste år, utover eventuelle renteøkninger fra banken.

SMS-varsling
Styret har opprettet en tjeneste for sms-varsling til beboere som hovedsakelig vil bli brukt når det legges ut nyhetssaker på jtb.no. Dersom noen beboere ikke ønsker å motta disse sms’ene, og ønsker å melde seg av tjenesten, eller om man ønsker å legge til et telefonnummer, kan man gjøre det på jtb.no. 

Tilrettelegging for lading av el-bil
Det er mye henvendelser angående tilrettelegging for lading av el-bil og ny lovformulering som etter sigende skal tre i kraft fra 01.01.2020.  Styret vil med dette informere om at borettslaget selvsagt vil følge lovbestemmelsene, men at det i skrivende stund er usikkert hva som kreves for å følge dette. Styret forventer at dette er kartlagt og belyst før årsskifte og vil følge opp med ytterligere informasjon så snart som mulig.                             [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]