Godt gjennomført hjerte og lungeredningskurs.

  • av

Vi er så heldige i borettslaget at vi har beboere som ønsker å bidra med sin kompetanse for å oppfylle mottoet om «en trygg bydel for alle». Beboer Leif A. Egeland som til daglig jobber som sikkerhetsansvarlig offshore, og i tillegg jobber som instruktør ved RelyOn Nutec sikkerhetssenter brann og redning når han ikke er offshore, kontaktet styret og lurte på om det kunne være interesse for å arrangere førstehjelpskurs i borettslaget. Styret tenkte dette var en veldig bra initiativ, og takket umiddelbart ja til tilbudet. Mandag 17.10.2022 kl. 18:00 ble første kurs gjennomført for de beboere som hadde meldt seg på. Det var 7 voksne og 3 barn som fikk en utrolig bra, innholdsrik og viktig gjennomgang i nødhjelpens ABC ( Air, Breathe, Circulation).

Hvordan skal man reagere om man er først til en ulykke ? undertegnedes påstand er at du tror du vet det, men du vet det antageligvis ikke.

Alle vet hvordan man skal legge en person i stabilt sideleie. Eller gjør man egentlig det ?

Hvordan oppdage om en person ikke puster, og ikke minst hva gjør man i et så tilfelle?

Hva betyr 30-2 og hvordan utfører man det?

Hva gjør man om et lite barn har satt noe i halsen, eller hva gjør man om en voksen har fått samme problemet?

Hvordan stoppe en alvorlig blødning, dersom man ikke har annet for hånd enn en enkel bandasje?

Hvem oppdager et hjerteinfarkt først, og hvordan reagere mann?

Alt over, og mere til ble belyst, forklart, demonstrert og vi fikk alle samme prøve oss med både veiledning, tips og gode råd i hvordan vi kan bistå best mulig om man skulle komme i en situasjon der uhellet er ute.

Det spesielle med denne type kurs, er at det ikke er den som deltar på kurset som har mest igjen for at man behersker førstehjelp og HLR, men den forulykkende som kan være en av dine nærmeste, eller en helt ukjent!!

HLR redder liv !!

Da det var relativt få påmeldte, ble planlagt kurs nr. 2 avlyst. Undertegnede håper man kan arrangere nytt kurs på et senere tidspunkt.

På vegne av borettslaget og deltagerne vil undertegnede med dette rette en stor takk til Leif Egeland og hans dyktige assistent, dattera Luna Bell ( som for øvrig viste hvordan et barn enkelt kan legge en voksen mann i stabilt sideleie)

Roger Engesland, Styreleder

Gode tilbakemeldinger fra deltagere: